Ev Yapımı
Organik Tereyağı

Malzemeler: Kaynatılmış Organik Chi Süt, Su

Yapılışı:
Organik Chi sütümüzü kaynatalım ve üstünde biriken kaymakları derin dondurucuda saklayalım. Biriken kaymakları oda sıcaklığında 30-35 dakika çözülmeye bırakalım. Dar bir kaba aldığımız kaymakları blender ile 10 dk. çırpalım. Yağ ile suyun ayrıştığını göreceğiz. Yağların katılaşması için kaba 1 bardak ılık su ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim, yağın ayrıştığını göreceksiniz. Süt ve sudan ayrıştırdığımız tereyağımıza 1 bardak soğuk su ilave edip, yağın sudan tamamen ayrışmasını sağlayalım. İyice karıştırılan tereyağını toplayarak bir kaba alalım ve yıkama işlemini gerçekleştirelim, suyunu süzelim. İlk yıkamadan sonra tereyağımızı buzdolabında 15-20 dk. bekletelim. Tereyağını ezerek suyunu alalım. Bu işlemi tereyağının suyu duru akana kadar devam edelim. Katılaşan ve temizlenen tereyağlarını kaplara alıp ağzı kapalı şekilde buzdolabında saklayalım. Organik Chi sütümüzden yaptığınız sağlıklı tereyağınızı afiyetle kullanın, tüketin.

Yorum yok

*